La oss snakke litt om Helse-Norge

I løpet av de siste årene har jeg gjort meg endel erfaringer rundt dette enorme 'gode' vi har i Norge. Jeg skriver 'gode' fordi jeg faktisk har opplevd at systemet har sviktet en av mine nærmeste fullstendig, og tenkte den gang at alle skattepengene han betalte i sine glansdager på ingen måte ga avkastning da han trengte det mest. Men det er rusvernet i Norge, og min erfaring rundt det er at det er store mangler og enormt forbedringspotensiale i den sektoren. Hvem sender en suicidal rusmisbruker i taxi fra avrusning?? Det gjorde Helse-Norge, men uansett, avsporing.

Mine erfaringer er stort sett bare gode, kanskje mest fordi jeg er relativt priviligert og bor i en kommune med god økonomi? Vet ikke.

For noen år siden kom junior til verden på dramatisk vis, og barseldepresjonen presset gjennom på kort tid. Ila 6-8 uker satt jeg hos psykolog, via helsesøster som så at jeg trengte hjelp asap. En bekjent måtte vente i 6 mnd, tenk på det? Jeg hadde ikke holdt ut 6 mnd uten hjelp i den situasjonen, og var og er uendelig takknemlig for at jeg er født i Norge med vårt unike system.

Nylig møtte jeg denne såkalte 'veggen' etter mange år som formann/rektor i Flink Pike Skolen. Man skal ikke spøke med panikk-angst (kan skrive mer om det senere), et anfall som kom fullstendig ut av det blå og som ble vendepunktet for meg - på tide å få hjelp. For ordens skyld ble jeg innlagt på observasjon i to døgn, helpensjon og full oppfølging/tester/sjekker osv.

Jeg husker ingenting av disse dagene, men tenk at der fikk jeg en seng med dyne, flere måltider servert på sengen og mennesker som sjekket at det fysiske var på stell - i to døgn, gratis. Det er unikt det.

Så får vi ta den andre siden av saken en annen dag, hva synes du om tema?

#helsenorge #meninger #sterkemeninger #blogg #bloggno #mamma #mammablogg

Bilde fant jeg her.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

#flinkpikefailed

#flinkpikefailed

34, Oslo

Alle disse dager som kom og gikk, ikke visste jeg at de var livet ;)

Kategorier

Arkiv

hits